Publikálástámogatás

Utoljára frissítve: 2023. 07. 19.

Az alábbiakban röviden felsoroljuk az Egyetemi Könyvtár által nyújtott publikálástámogatással kapcsolatos szolgáltatásokat. Bővebb információt minden esetben a megadott linkeken vagy elérhetőségeken keresztül kaphat!

 

 • ISSN Iroda
  Időszaki kiadványok (folyóiratok, évkönyvek, sorozatok…) azonosítására szolgáló azonosítószámot az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontban működő ISSN irodán keresztül tud igényelni!
  Részletes leírás és egyéb információk

 

 • DOI Iroda
  Digital Object Identifier azonosítót az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontban működő DOI irodán keresztül tud igényelni! Az igénylés fontos előfeltétele, hogy a DOI-val ellátandó dokumentum a Könyvtár szerverein (Pécsi Egyetemi Archívum, Egyetemi folyóirat platform) kerüljön elhelyezésre! Az azonosítókat a Crossref nevű szolgáltatón keresztül biztosítjuk
  Részletes leírás és egyéb információk

 

 • Plágiumkeresés
  A Turnitinplágiumkereső az oktató és a hallgató közötti konzultációs folyamat egyik támogató eszköze. Előnye, hogy a hallgatói dolgozatoknál megkíméli az oktatót attól, hogy az interneten fellelhető számtalan tartalomban kelljen véletlenszerűen az egyezéseket keresgélnie. Célja az egyetemre bekerülő hallgatók esetében az, hogy fejlessze az íráskészségüket, és rávezesse őket az egyetemi elvárásoknak megfelelő munkák készítésére; míg a végzős hallgatók esetében az ellenőrzési, plágiumkeresési funkció jelenik meg hangsúlyosan.

  Ki veheti igénybe: a PTE oktatói, kutatói

  Mire veheti igénybe: hallgatói dolgozatok, illetve kéziratok ellenőrzése

  Hogyan veheti igénybe:
  Beállításához a névre, karra és az email címre van szükség. Az Egyetemi Könyvtár munkatársa, Bedő Márta végzi az előregisztrációt a rendszerben, az irányítás ezután az oktató kezében van: az email címére „Turnitin no reply” feladótól érkező automatikus levélben megadott linken regisztrálnia kell magát a felületen, és ezt követően már kezdheti is a dolgozat feltöltését ellenőrzésre. Az automatikus e-maillel egy időben egy másik e-mailben általános tudnivalókat és a használatot megkönnyítő, magyar nyelvű útmutatókat is fog kapni.

  Kontakt: Bedő Márta
  bedo.marta@lib.pte.hu vagy turnitin@lib.pte.hu

PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | 2023

Fel ↑