Hogyan konvertálhatok át egy fájlt más formátumba?

Olvasási idő: < 1 perc

Utoljára frissítve: 2023. 06. 22.

Konvertáljunk mindenből mindenbe! Amennyiben egy régebbi típusú szövegszerkesztővel dolgozunk, és nincs PDF mentési lehetőségünk, akkor ellátogathatunk egy online konverter oldalra, ahol a mentett dokumentumunkat átkonvertálhatjuk pl. PDF formátumba. Ha regényt írunk, vagy csak egy beadandó dolgozatot, jól jöhet ez a formátum. A nyomdák, vagy az oktatók a PDF fájlokat jobban szeretik (persze csak akkor, ha tökéletes tipográfiával készültek, és nem kell tovább szerkeszteniük a „kész” dokumentumunkat).

PDF-be való konvertálásnál válasszuk ki a PDF konvertálás funkciót, ekkor egy konvertáló felületre jutunk, ahová betallózva feltölthetjük a konvertálni kívánt dokumentumot. A feltöltéskor, kiválaszthatjuk (nem szükséges), hogy milyen nyelvű a szöveg, amit tartalmaz a fájl, és akár karakterfelismertetést is kérhetünk (ha például egy szöveget tartalmazó képfájlt töltenénk fel). Szövegszerkesztett Word fájl esetén elég a betallózás, és a „Convert file” gomb megnyomása. Ekkor a dokumentum feltöltődik (uploading) a szerverre és pár másodpercen belül elindul a konvertálási (processing) folyamat. Ha a konvertálás sikeresen befejeződött, akkor megjelenik a letöltési link (download), és már le is menthetjük a saját gépünkre a konvertált fájlt.

Napi trükk: Hogyan konvertálhatok át egy fájlt más formátumba?
Hogyan konvertálhatok át egy fájlt más formátumba?
Konvertáljunk Online: http://www.online-convert.com

Az oldalt nyugodtan meglátogathatjuk máskor is, ha esetleg egyszer más fájltípust szeretnénk konvertálni, hiszen a fejlesztők szinte mindenre gondoltak. Konvertálhatunk vele hanganyagot, képeket, videókat, dokumentumokat, e-könyveket, csomagolt állományokat és még akár hash algoritmusokat is! .:. a.a.j. .:.

Konvertáljunk Online: http://www.online-convert.com

 

Hozzászólások letiltva.

PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | 2023

Fel ↑