Hogyan küldjek el sok fájlt egyszerre a címzettnek?

Olvasási idő: < 1 perc

Utoljára frissítve: 2023. 11. 23.

Kérdés: Nagyméretű grafikai és szöveges fájlokat kellene elküldenem a nyomdának. Sajnos a email-fiókomnál már az is probléma, hogy egyesével küldjem el a fájlokat, mert a legkisebb mérete tömörítve is 370 megabájt. Mi a megoldás?

Mi is voltunk már úgy, hogy sok fájlt kellett csatolnunk a címzettnek, és ezzel rendesen leterheltük a levelező rendszerünket… és a levelezőpartnerünkét is. Annak megoldására találták ki a felhőtechnológiát, hogy pár klikkeléssel, akár több száz fájlt is könnyedén elküldhessünk egyszerre a címzett(ek)nek. A fájlok általában nagyméretűek is lehetnek. Előnye, hogy ingyenesen tehetjük mindezt, sokszor regisztráció nélkül. Hátránya, hogy cserében el kell viselnünk néhány reklámot, és általában van egy meghatározott időkorlát, amíg elérhető, a felhőben tárolódik a küldeményünk.

Mi is ez a szolgáltatás? A küldeni kívánt fájlokat az e-mailhez csatolás helyett, egy nagy tárhelyet biztosító szerverre tölthetjük fel feladóként. A feltöltést követően a fájlokat egy egyedi azonosítószámmal címkézi a felhőrendszer, majd a címzett(ek)nek levelezőrendszerébe egy kis méretű e-mail üzenetet küld a letöltési helyre mutató hivatkozással. A címzett(ek)nek nincs más dolga, mint erre a hivatkozásra kattintania, és a megnyíló böngészőablakban már le is tölthetőek a küldött fájlok.

Néhány lehetőség a sok közül:

  • [URL] — Mammutmail: magyar, ingyenes, 400 Mb méretkorlát, 5 napos tárolás;
  • [URL] — Told a cuccot!: magyar, ingyenes, 400/850 Mb méretkorlát, 4 napos tárolás;
  • [URL] — Fájlposta.hu: magyar, ingyenes, nincs méretkorlát, 7 napos tárolás;
  • [URL] — MailBigFile: angol, ingyenes, 2 Gb méretkorlát, 10 napos tárolás;
  • [URL] — Wetransfer: angol, ingyenes, 2 Gb méretkorlát, 7 napos tárolás;

Hogyan tudok sok nagy méretű fájlt elküldeni számítógépről és/vagy mobiltelefonról?

 

Hozzászólások letiltva.

PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | 2023

Fel ↑