WebEx bővítmény gyors telepítése böngészőben

Olvasási idő: 2 perc

Utoljára frissítve: 2023. 06. 27.

Ebben a vészterhes, „kényszer-zárkózott” időben a publikálni vágyó kutatók és a folyóirat-szerkesztőségek tagjai otthonukból dolgoznak. Talán számukra segítséget nyújthat a linkgyűjteményünk imént frissített szekciója. A Web of Science Group termékeihez különböző támogató eszközöket és képzési anyagokat biztosít a magyarországi felhasználók számára. Távoktatási linkgyűjteményünkben az elmúlt időszak WoS webináriumainak videófelvételei is megtekinthetők egy gyűjtőoldalon keresztül. A videók a WebEx böngésző-kiegészítő telepítése után szabadon hozzáférhetőek bárki számára. A kiegészítő telepítéséhez egy rövid videós segítség is elérhető az oldalon.

Ebben a rövid videóban azt mutatjuk be, hogy a linkgyűjteményünkben szereplő szabad hozzáférésű Web of Science webináriumok megtekintéséhez szükséges WebEx bővítményt hogyan tudjuk egyszerűen telepíteni böngészőnkben. Videónkban 64 bites Windows 10-es operációsrendszer alatti, 74-es verziójú Mozzilla Firefox alá telepítjük a kiegészítőt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a linkgyűjtemény e szekciójában található videókat csakis a WebEx bővítmény telepítése után lehet megtekinteni. Az oldalon a WebEx használatához szükséges segédanyag is letölthető, amennyiben valaki mélyebben szeretne megismerkedni a szolgáltatással. Elhelyeztünk egy linket azoknak is, akik az elkövetkezendő webináriumokról szóló hírlevélre szeretnének feliratkozni.


Iratkozz fel a youtube csatornára: https://goo.gl/2VeV1z

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött online, aktuális magyar és nemzetközi nyelvű tréningek listája is megtekinthető a linkre kattintva. A Web of Science Grup weboldalán lévő naptár segítségével listázhatjuk az adott hónapra tervezett webináriumokat. A webináriumok listáját a bal oldali, függőleges sávban szűkíthetjük témakörre, illetve az előadások nyelv szerinti listáját is választhatjuk. Videónkban az áprilisban megtartandó, magyar nyelvű előadásokat listáztuk ki. A kiválasztott előadás címére kattintva annak rövid tartalmi leírását is elolvashatjuk és résztvevőként regisztrálhatunk rá.

Ezután a rövid kitérő után nézzük meg, hogy hogyan is telepíthetjük böngészőnkben a WebEx kiegészítőt, ahhoz, hogy a videókat vagy az elkövetkező előadásokat megnézhessük.

Kattintsunk a kiválasztott előadás linkjére! Amennyiben böngészőnkben a WebEx kiegészítő még nincsen telepítve, egy felirat figyelmeztet arra, hogy a telepítést végezzük el. Kattintsunk a nyomógombra, majd a telepítés folytatásához engedélyezzük a kiegészítő telepítését. Ezután a “Hozzáadás” nevű nyomógombot megnyomva egy felugró boxban megjelenik az exe kiterjesztésű fájl, amit le kell mentenünk a gépünkre.

A fájl lementését követően a böngésző letöltősávjában, dupla kattintással futtathatjuk a letöltött fájlt. A sikeres telepítés után az internet kapcsolatunk átviteli sebességétől függően hamarosan megjelenik a Webex felület, majd a betöltődés után megnyílik a WebEx lejátszófelülete és rövidebb-hosszabb előtöltés után a videó lejátszását meg is kezdhetjük. A videófájl Stream-ként nézhető meg, nem töltődik le a gépünkre, ezért a netsebességünktől függően a lejátszás néha akadozhat.

Amennyiben később egy másik WebEx-es videót szeretnénk megnézni, akkor már a telepítési procedúrát nem kell újra elvégeznünk, addig, amig a kiegészítőt le nem tiltottuk, vagy el nem távolítottuk a böngészőnkből.

Reméljük, hogy videónk segítségére volt abban, hogy a Web of Science képzési anyagait zökkenőmentesen megtekinthesse!

A videóban szereplő távoktatási linkgyűjtemény elérhetősége:
https://digitalia.lib.pte.hu/hu/pub/ambrus-attila-jozsef-tavoktatasi-linkgyujtemeny-covid-19-4721

Hozzászólások letiltva.

PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont | 2023

Fel ↑